КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 30 юни 2014 г.

Латинката като добавка към салати / Nasturtium as an addition to salads /

Сега е периода за цъфтеж на латинката.Наберете пресни цветове и поставете в оцет,зехтин или други студено пресовани масла.Можете да изсушите цвета и да го добавяте през цялата година към салати,сосове,студени супи.Когато латинката образува семена ги добавете към оцет или зехтин.Така те ще се мариноват и ще придобият вид на каперси,но с леко лютив привкус. От изсушените цветове могат да се приготвят билкови възглавнички.За целта различни сушени билки - лавандула,мащерка,латинка,липов цвят се напълват в подготвена за целта възглавничка или торбичка.Поставят се или в спално помещение или в кухнята.



2 коментара:

  1. Чудесни нови предложения, Елена,
    много харесвам цвета на латинката, но не съм я използвала за кулинарни цели - радвам се, че споделяш с нас...
    Сърдечни поздрави и благодаря за чудесните идеи .

    ОтговорИзтриване
  2. Латинката освен в кулинарията може да се използва и в градината.Има едно насекомо,което напада доматите -белокрилка.Наскоро четох,че латинката я сеят хора,занимаващи се с биоземеделие.
    Лек ден ,Диана!

    ОтговорИзтриване