КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

сряда, 2 септември 2015 г.

Ежедневна напитка за здрави кости и зъби / Daily drink for healthy bones and teeth /


 
     Тази напитка създадох сама опитвайки се да помогна както на мен, така и на други хора, имащи проблеми с костите и зъбите.Ежедневното приемане както на сурова зеленина, така и на сусам, бадеми, чия, ленено семе може да ни бъде в помощ при различните заболявания на костите и зъбите.
НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ  ЗА  НАПИТКАТА : 1 с.л. смляно в кафемелачка ленено семе, 1 с.л. смлян в кафемелачка сусам, 1 с.л. смлени в пасатор бадеми, 1 ч.л. семена от чия - несмлени, 1 с.л. мед или кленов сироп, 200 - 250 - 300 мл. вода.
    Поставете всички продукти в голяма чаша, залейте с водата и разбъркайте добре.Оставете така няколко часа докато семената на чията набъбнат.
Консумирайте тази напитка ежедневно или през ден.Тя е чудесна и много вкусна, зарежда с енергия и предпазва от много заболявания .
         Приятен апетит !










7 коментара:

  1. Ели, всичките ти предложения са чудесни! И тази напитка - не се съмнявам колко е приятна, освен полезна. При възможност ще опитам с удволствие. :) Бъди здрава!
    Хубав ден ти желая. :)

    ОтговорИзтриване
  2. Гери,
    много е приятна на вкус тази напитка.За жалост все повече хора имат проблеми с костната система - като се започне със зъбите и се завърши с по - тежките и сериозни костни заболявания.В тази насока сусамът / богат на калций /, бадемите / богати на магнезий /, чията, лененото семе могат много да ни помогнат.
    Поздрави и хубава седмица и на теб !

    ОтговорИзтриване
  3. Ели, много хубава и полезна напитка. Ще си приготвя при първа възможност. Така смлени семината и ядките могат да се добавят и като поръска на салата. Усмихната вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Теди,
      направи си напитката, става чудесна.Можеш разбира се и със сместа от семена и ядки да наръсваш всяка салата.Няма никакъв проблем.
      Поздрави !

      Изтриване
  4. Ели, показваш ни още един пряк път към здравето! Благодаря!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Нати,
      напитката се прави лесно, полезна е и много вкусна.Можеш да я изпробваш и сама ще се убедиш.
      Поздрави !

      Изтриване