КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

петък, 11 септември 2015 г.

Пълнени тиквички със зеленчуци и чия / Zucchini stuffed with vegetables and whose /



         Тиквичките можем да употребим и сурови за пълнене като използваме различни продукти за пълнеж.Малките, добре оформени, с току - що образувани семена тиквички са много подходящи за употреба в сурово състояние.Пълнежът може да е различен - сурови зеленчуци, кълнове, ядки или топлинно - обработени зърна - елда, просо, ориз.
Днешното ми предложение е много семпло , пълнежът е от домати, краставици и семена от чия.Издълбаната част от тиквичката пюрирах в блендера с други зеленчуци , може и авокадо.
НЕОБХОДИМИ    ПРОДУКТИ  ЗА  РЕЦЕПТАТА : 1 - 2 малки тиквички, 1 димат, 1 краставица, семена от чия, зехтин и хималайска сол - на вкус.
Измийте тиквичките, разрежете на две по дължина и почистете двата им края.С малка лъжичка издълбайте всяка половина и напълнете с нарязани на малки парченца домати и краставици, посолете леко и поръсете със семена от чия.
      При сервиране може да се добави струйка зехтин.Да ви е сладко !








       

4 коментара:

  1. ох, не знам. Все си мисля, че ако ги ръсна леко със зехтин и ги пекна за малко във фурната, ще са ми малко по-вкусни. Но никога няма да знам, преди да проверя и този вариант. Поздрави, Ели!

    ОтговорИзтриване
  2. Мъхче,
    суровоядството е въпрос на придобити навици.Особено днес, когато почти всичко се обработва при висока температура.А по този начин се губят не само витамини, но и много ензими и микроелементи.Именно този недостиг е причина за някои заболявания.Но има и хиляди други причини, които ние не знаем.Правят се разбира се различни проучвания за причините за всяко заболяване и има хиляди теории.А почвите и без това вече са по - бедни на микроелементи в сравнение с миналото.Много торове и химични препарати се използват в днешно време за растителна защита и затова вече цялата земя е натровена.
    Просто изисква време настройката към повече сурова, отколкото готвена храна.Това зависи и от състоянието на органите - най - вече целият стомашно - чревен тракт / зъби, венци, хранопровод, стомах, различните отдели на червата /.
    Поздрави и леки почивни дни !

    ОтговорИзтриване
  3. Суровите тиквички са много вкусни на салата, особенно младите! За много хора е странно, но това е, защото не са опитвали. Много лека и вкусна салата си приготвила, Ели! Хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  4. Теди,
    вярно е, наистина суровите тиквички са много вкусни, но трябва да са по малки, крехки и с още необразувани семена.Понякога ми се струва,че са по - вкусни от краставичките.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване