КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

четвъртък, 3 септември 2015 г.

Домашен плодов сладолед от къпини и банани / Homemade sorbet of blackberries and bananas /       Все още времето е много горещо и подходящо за консумация на сладолед или разхлаждащи напитки.Този сладолед приготвих използвайки специалната машинка за правене на плодов сладолед.Най - напред замразих за една нощ плодовете във фризера, а после ги поставих за 15 минути на стайна температура.Когато се поотпуснаха малко ги смлях в машинката и получих прекрасен плодов сладолед.Използвах 2 банана, обелени и нарязани на парчета и 150 - 200 грама къпини.
При липса на специална машинка за плодов сладолед може да се използва блендер, кухненски робот или пасатор.Пробвайте и ще се убедите колко вкусен сладолед ще получите.
     При сервирането наръсих сладоледа с малко смлени бадеми.Приятен  апетит !


8 коментара:

 1. Чудно лятно изкушение! Много добра идея да съчетаеш къпини с банан, и какъв цвят има само! Спокоен и слънчев ден!

  ОтговорИзтриване
 2. Теди,
  всички рецепти за приготвяне на сладолед с моята машинка съдържат банани.Не знам защо, сигурно за по - добра плътност и консистенция на сместа.А къпинките скоро ги набрахме, само,че за сладолед трябва да са замразени.
  Поздрави и лека седмица !

  ОтговорИзтриване
 3. Дам, магия е този сладолед. :) И аз няколко пъти правих това лято, даже имаме още малко от банан с малко мед в добавка. Само дано не ми изгори чопъра... ;) И се получава такава креместа текстура, сякаш е най-масленият сладолед, действително е убийствено вкусен! С къпини и бадеми... Е, ще е страхотно, Ели, сигурна съм. :)
  Поздрави сърдечни!

  ОтговорИзтриване
 4. Тези, домашните, плодовите сладоледи, най-много ги обичам Ели! Съчетанието на твоя е много добро!!!
  Поздрави!

  ОтговорИзтриване
 5. Гери,
  и аз откакто закупих тази машинка и правя такива плодови сладоледи разбрах, че са много вкусни.Но трябва човек да си закупи по - качествени уреди - блендери, пасатори , кухн. робот или машинка за плодов сладолед.Така по - дълго време ще се наслаждаваме на всичко приготвено и няма да имаме проблеми.
  Поздрави и леки почивни дни !

  ОтговорИзтриване
 6. Вили,
  наистина се получава много вкусен сладолед.Можеш да пробваш да направиш ако все още не си опитвала.
  Поздрави !

  ОтговорИзтриване
 7. Чудесен!
  У дома сме любители на шоколада, та бих съчетала с банан, даваш ми идея, Ели!

  ОтговорИзтриване
 8. Веси,
  става чудесен сладолед и с шоколад.Има рецепти в книжката, но аз още не съм пробвала.
  Поздрави !

  ОтговорИзтриване