КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

четвъртък, 24 септември 2015 г.

Суров зелен сос от червена пиперка, босилек и тиквичка / Raw green sauce, red pepper, basil and zucchini /


 
    Винаги, когато разполагам с някаква прясна зеленина се старая да приготвям вкусни зелени сосове.Редовната им употреба набавя на организма много микроелементи, витамини и ензими.Днешното ми предложение е за вкусен зелен сос от босилек, тиквички и червени пиперки.Почистих и смлях всички продукти в пасатора, овкусих с щипка хималайска сол, сок от лимон и зехтин - на вкус.При нужда добавете и малко вода към суровият сос, за по - добро и фино смилане на зеленчуците и зеленината.Не посочвам количества на продуктите, те са според вкуса и желанието.
   Да ви е сладко !










2 коментара:

  1. Още една чудесна идея за свеж зеленчуков сос,
    а много ми допадна и кремчето с кокос и смокини...
    Благодаря, Елена за чудесните, здравословни и разнообразни рецепти, сърдечни поздрави, здрави и хубави есенни дни!

    ОтговорИзтриване
  2. Дианка,
    навик за мен се превърна приготвянето на зелени сосове.Добре подправени тези сосове са много вкусни и питателни.Този сос също стана чудесен на вкус, но може по желание да се добавят ядки, маслини и някакъв друг зеленчук според предпочитанията.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване