КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

петък, 8 януари 2016 г.

Пюре от боб черно око / Puree beans black eye /




    От  всички бобови култури можем да получим чудесни пюрета, когато ги сварим и пюрираме.През зимния сезон тези пюрета внасят разнообразие и обогатяват менюто, приготвят се лесно и сравнително бързо.
НЕОБХОДИМИ   ПРОДУКТИ  :
250 - 300 гр. боб черно око
сок от 1 лимон
зехтин
1 ч.л. равна хималайска сол
риган
Боб черно око се отличава с това,че има характерна окраска на зърната, която му придава вид на очи.Той се накисва във вода за 12 часа, след което се вари в съотношение с вода 1 : 3.След като е готов се пюрира в блендера заедно със солта, сока от лимона и зехтин на вкус.Трябва да получим фино , гъсто пюре.При необходимост пюрето се доовкусява и подправя с различни подправки.Аз добавих риган.
          Служи като добавка към сезонна салата, гарнитура, предястие.Да ви е сладко !






3 коментара:

  1. Не съм опитвала точно такъв боб, но бобено пюре обичам. Прекрасно е твоето! Усмихнати почивни дни, Ели!

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесно е! Опитвала съм го само с класически боб, но предполагам, че вкусът е подобен. Поздрави, Ели!

    ОтговорИзтриване
  3. Момичета,
    да подобен е вкуса, но този боб по принцип е малко по - лек при консумация от класическия.И пюрето е прекрасно като вкус и аромат.Хареса се у дома.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване