КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

сряда, 17 август 2016 г.

Тарта от лимец с паста от слънчоглед и зеленчуци / Tartan spelled with a paste of sunflower and vegetables /



   Храненето с кълнове и сурова растителна храна е много, много по - различно както от вегетарианството, така и от смесеното хранене.Ето защо са много малко хората в България , които наистина практикуват този режим.Обикновено това са хора , преживели много и тежки страдания, способни да вложат много усилия и силна воля за да бъдат здрави и да преодолеят успешно всички тежки изпитания.
   Тази тарта направих с кълнове от лимец  и паста от кълнове на слънчоглед.Гарнирах я със зеленчукова салата и маслини.Получи се много вкусна, засищаща тарта, която може да се направи дори и за хората, не употребяващи кълнове.
НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ ЗА  ТАРТАТА :
250 гр. сух   лимец
2 - 3 с.л. зехтин
сушен риган
щипка сол
ЗА  ПАСТАТА ОТ СЛЪНЧОГЛЕД :
сурови, небелени слънчогледови семки
сок от 1 лимон
ЗА  ЗЕЛЕНЧУКОВАТА САЛАТА :
домат
краставица
салата дъбово листо
червен лук
маслини стафидаки
зехтин 
сок от лимон
   Накиснете във вода сухият лимец, водата трябва да го покрива - за 1 нощ.Отцедете след това водата през цедка и оставете така за 2 дни.Промивайте с вода зрънцата сутрин и вечер докато се появят кълнове.Смелете готовият лимец в пасатор или машинка за мелене на месо.Овкусете с щипка сол, риган и зехтин и разбъркайте много добре сместа.Поставете в кутийка за еднократна употреба, притиснете сместа добре и обърнете в чиния за сервиране.Така получавате тартата от кълнове на лимец.
За пастата от слънчоглед направете по описания начин кълнове от небелен слънчоглед.Обелете внимателно слънчогледовите семки / става лесно , защото вече има образувани кълнове /,  смелете в пасатор получените кълнове  заедно със сока от 1 лимон.Пастата трябва да е гъста и хомогенна.Върху тартата от лимец внимателно с лъжица нанесете пастата от слънчоглед.Отгоре гарнирайте със салата от зеленчуци и да ви е сладко !











6 коментара:

  1. Да,определено с удоволствие бих си хапнала от твоята тарта,Ели!Поздрави!:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тартата наистина е много вкусна и засищаща Миленка.Много подходяща и за такива като теб, които се хранят смесено.Но ще усетиш веднага разликата - много бързо ще се заситиш.
      Поздрави !

      Изтриване
  2. Така е, Ели. Поздравявам те всеки път за чудесните и разнообразни рецепти, които предлагаш в помощ на всички, които по някаква причина са избрали този вид хранене! И този път е вкусно и здравословно!

    ОтговорИзтриване
  3. Кате,
    обикновено хората избират пълното суровоядство при сериозни здравословни проблеми.Но важното е да има постигнати резултати.А в течение на времето човек се научава много неща да приготвя от кълнове, а не от брашно или нишесте.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  4. Различно, но вкусно и красиво изглежда!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Веси,
      тартата е много вкусна и различна.Но всеки може да я опита, независимо,че е свикнал да се храни с готвена храна.
      Поздрави !

      Изтриване