КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

сряда, 14 декември 2016 г.

Пюре от авокадо с левурда / Mashed avocado with Ramsons /




           Тази година реших да замразя левурда, която закупих прясна от голяма търговска верига.Въпреки,че още в ранна пролет в нашата градина се показват листенцата на растетието винаги купувам и допълнително, никога не ми стига.Растението , особено набрано в дива фарма има страхотен аромат и наситен чеснов вкус.Получих в съчетание с авокадо чудесно пюре макар,че аромата на чесън в замразен вариант не бе толкова силно изразен.След като се извадят листата от фризера се измиват и отцеждат добре.За 1 брой авокадо са достатъчни 50 гр. замразени листа.Листата заедно със сока на 1 лимон се смилат в пасатор.Авокадото се добавя към тях или се намачква хубаво с вилица.По желание добавете и щипка хималайска сол / аз не добавих /.
     Сервирайте пюрето към ястия, салати, гарнитури.Да ви е сладко !




4 коментара:

  1. Добре си се сетила да замразиш. Аз все още нямам навика да си замразявам свежи подправки и зеленолистни, от време на време магданоз и копър:)))Чудесно пюре, авокадото и ароматът на чесън си пасват много добре. Поздрави, Ели!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кате,
      в замразено състояние подправките нямат толкова наситен аромат.Обикновено замразявам само копър, защото става много в градината ни и няма как да го оползотворим.Левурдата също я пробвах тази година в замразен вариант.
      Поздрави !

      Изтриване
  2. Аз замразявам измита, Елена, после директно замразена ползвам.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз ще пробвам по твоя начин Веси.Пробвах така, но явно има и по - добри начини за замразяване на зеленолистни.Даже може да пробвам и да замразя смляна левурда под форма на кубчета.
      Поздрави !

      Изтриване