КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 5 декември 2016 г.

Сурови кюфтета от кълнове на ръж и ленено семе / Raw meatballs germ rye and linseed /






          Тези сурови кюфтета направих от кълновете на обикновената леща, добавих и покълнало ленено семе и подправки.Получих много вкусни, сурови кюфтета, които гарнирах с маслини и зеленчуци.
НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :
сурова суха леща - 250 - 300 гр.
2 с.л. сурово ленено семе
сок от 1 лимон
подправки по вкус и желание - по 1 щипка чубрица, пушен червен пипер, риган и мащерка
зехтин 
Най - напред пригответе кълновете от ръж и ленено семе.Залейте зърната и семената в отделни съдове с вода докато ги покрие за 12 часа.На следващия ден отлейте водата през цедка и оставете така на стайна температура в тавички докато покълнат.Това става за 24 - 36 часа.При необходимост отново промивайте с вода през цедка.
   Смелете кълновете в пасатор или машинка за мелене на месо.Овкусете с лимонов сок, зехтин и подправки и разбъркайте.Направете с навлажнени във вода ръце кюфтета и сервирайте към салата.
           Да ви е сладко !


Няма коментари:

Публикуване на коментар