КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

вторник, 3 октомври 2017 г.

Стерилизирани броколи / Sterilized broccoli /



     Есента е време за приготвяне на зимнина.Обикновено през този сезон броколите и карфиола са на изгодни за клиентите цени.А тези зеленчуци са много полезни макар и стерилизирани за различни ястия и салати.Използвам през зимата броколи и карфиол замразени във фризер за приготвяне на пара.А стерилизираните зеленчуци са чудесни за крем - супи, салати и леки и вкусни ястия с ориз, с картофи, с яйца.
     Броколите са крехки и много вкусни затова могат да се стерилизират за около 15 - 20 минути.Ето и рецептата :

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

броколи
сол
вряща вода

   Измийте и накъсайте броколите на розички.Ако зеленчука е крехък и чист го използвайте без допълнително накисване.Ако има насекоми / малки червейчета / главите предварително могат да се накиснат във вода с малко оцет или сол.
    В подсушени чисти бурканчета / малки или по - големи / подредете плътно розичките карфиол.Във всяко малко бурканче поставете 1 каф. лъжичка / от най - малките / сол и залейте с вряща вода до гърлото.Запечатайте веднага и стерилизирайте 20 минути от момента на завиране на водата.След стерилизацията извадете бурканчетата и ги обърнете с дъното нагоре до момента на пълното им охлаждане.Приберете на хладно място.
           Приятен  апетит !




Няма коментари:

Публикуване на коментар