КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 30 октомври 2017 г.

Хумус с печени пиперки и сушени домати / Hummus with roasted peppers and dried tomatoes /




       Хумусът е традиционна  постна разядка в Израел и страните от Близкия изток.Разнообразих класическия хумус със сушени домати и печени пиперки и получих интересна и вкусна храна.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

400 гр. варен нахут
1 ч.ч. сушени домати
5 - 6 печени червени пиперки " Капия "
3 с.л. с връх сусамов тахан
5 -6 с.л. зехтин
1 ч.л. хималайска сол
сок от 1 лимон
    Накиснете суровия нахут във вода за 12 часа и го сварете за 30 - 40 минути в тенджера под налягане.Пасирайте го с част от водата, в която е варен.Добавете към него зехтин, сок от лимон и хималайска сол на вкус.Накиснете във вода сушените домати за 5 - 6 часа и ги отцедете.Аз използвах водата от варения нахут, която след това ми послужи за пасиране на всички продукти в блендера.Изпечете и обелете червените пиперки.Отделете семенната част и ги нарежете.В блендер или пасатор пюрирайте до гладка смес всички продукти.Сервирайте разядката като гарнитура по време на пости и не само.
     Да ви е сладко !












Няма коментари:

Публикуване на коментар