КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 6 ноември 2017 г.

Каша от коприва с оризово брашно, орехи и чесън / Nettle mash with rice flour , walnuts and garlic /




     От набраната прясна коприва направих и вкусна постна каша с оризово брашно, чесън и орехи.Ето и продуктите :

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :
1 малка купа прясна коприва / връхчета /
1/2 ч.ч. едро нарязани или счукани орехи
склидки чесън / според желанието за лютивина / - 6 - 7
растителна мазнина по избор
2 с.л. с връх оризово брашно или грис

Измийте копривата и я попарете във вряща вода.Нарежете я като запазите водата, в която сте я попарвали.Загрейте растителна мазнина и малко вода и задушете за 10 минути копривата.Долейте горещата вода , в която копривата е попарвана - около 1 литър.Залейте със студена вода оризовото брашно и хубаво го разбъркайте.Във врящата коприва на тънка струйка и при непрекъснато бъркане добавете брашното.Оставете кашата да ври на тих огън около 15 минути.Накрая преди да извадите от огъня добавете чесъна и орехите.Сервирайте също наръсена с малко орехи и чесън.
     Приятен  апетит !




Няма коментари:

Публикуване на коментар