КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

четвъртък, 11 януари 2018 г.

Салата от спанак, глухарче, кедрови ядки и червено цвекло / Salad of spinach , dandelion, cedar nuts and red beets /



    Тази салата направих с налични продукти.През зимния сезон червеното цвекло е много евтино, но много полезно.А спанак има почти през цялата година.Спанакът може да се засее през есента в парник или сандъче на терасата.Запазва се добре дори и в най - студените зими.Ако терасата е остъклена няма никакъв проблем за отглеждане на спанак.Той вирее добре когато времето е студено.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

1/2 глава червено цвекло
1 шепа листа от глухарче
1 - 2 корена спанак с листата
10 - 15 броя сушени домати
1/2 глава червен лук
10 - 12 маслини
микс от ядки - кедрови ядки, тиквени и слънчогледови белени семки - 20 - 30 грама
сок от 1 лимон
зехтин
1 щипка хималайска или морска сол

    Измийте и нарежете зеленината на тънки ивички.Настържете цвеклото на едро ренде.Червеният лук нарежете на ситни кубчета, а доматите на парченца / предварително накиснати във вода.Смесете всички продукти за салатата в голяма купа.Овкусете със зехтин, сол и лимонов сок.Разбъркайте хубаво и поднесете веднага.
     Приятен  апетит !














1 коментар: