КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

четвъртък, 1 октомври 2020 г.

Мариновани сурови червени пиперки в сладко - кисела марината с босилек и магданоз / Marinated raw red peppers in sweet - sour marinade with basil and parsley /

 




   Тези червени пиперки направих за вечеря в сладко - кисела медена марината.Използвах за подправяне босилек и магданоз.Получава се прекрасна салата, която може да се използва и като гарнитура към месо, сирена, дори риба и картофи или ориз.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

5 - 6 едри пиперки Капия или камби

2 с.л. с връх мед

6 - 7 с.л. зехтин

сок от 2 лимона

1/2 връзка пресен магданоз

1/2 връзка пресен босилек

    Измийте и почистете пиперките от семето.Нарежете ги на тънки лентички - жулиени.Нарежете на ситно босилека и магданоза.В купа редете ред зеленчук, ред зеленина докато свършат продуктите.Залейте с приготвена марината от меда, зехтина, лимоновия сок и сол по желание.

Приберете купата в хладилника покрита със стреч - фолио за 1 нощ.На следващия ден сервирайте салатата като я разбъркате хубаво и поднесете със стайна температура.

    Приятен апетит !










2 коментара:

  1. Изглеждат много вкусно, Ели.
    Благодаря, че сподели.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Или,
      червените пиперки са много вкусни.Мариновани така са още по - вкусни, защото се оставят да престоят в маринатата.Чудесни се получават без никаква сол, само с мед.
      Поздрави и приятни почивни дни !

      Изтриване