КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

неделя, 30 април 2023 г.

Аспержи върху канапе от левурда със сирене и поширано яйце / Asparagus on a bed of levurda with cheese and poached egg /

 


    Пресните аспержи са чудесни в този сезон.Приготвих ги върху канапе от левурда набрана от нашата градина.В случай, че аспержите са с дебели стъбла ги обелете и бланширайте предварително за 5 минути.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

250 грама аспержи

2 яйца

50 - 100 грама сирене

няколко листа левурда / мечи лук /

олио

червен пипер

чубрица

     За поширане на яйцата : вода, 1 с.л. оцет

    Измийте внимателно аспержите и отрежете долната, бяла твърда част.Отрежете стъблата на левурдата и ги нарежете на ситно.Намажете грил тиган с мазнина и го загрейте.Добавете аспержите и гриловайте от всички страни на умерен огън.Накрая добавете стъблата от левурда, леко да се запекат и извадете от огъня.

     Загрейте вода в отделен съд.Добавете оцета и оставете да заври.При леко къкрене счупете яйцето и оставете докато се забули.Извадете с решетъчна лъжица.

   В плато за сервиране подредете листа от левурда, аспержи със запечени стъбла от мечия лук.Добавете пошираните яйца и поръсете със сирене.Накрая добавете подправките - върху яйцата чубрица и червен пипер, върху сиренето - пресен копър.

   Добавете струйка зехтин и сервирайте.Приятен апетит !





Няма коментари:

Публикуване на коментар