КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

сряда, 19 април 2023 г.

Яхния от зелена леща с манголд / Green lentils stew with mangold /

 


НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

1 глава кромид лук

300 грама зелена леща

1 - 11/2 литра вода

дръжки от 2 връзки манголд

10 - 15 листа манголд

по 2 - 3 сушени доматчета за порция

мазнина по избор / по желание /

    Тази яхния от леща направих без мазнина. Използвах пресен манголд и лук.Никакви други добавки - просто, лесно и вкусно.

        Измийте лещата и я поставете в тенджера заедно с водата.На силен огън оставете да заври и оберете пяната.Добавете ситно нарязания кромид лук и намалете огъня.Варете 20 минути.След това проверете твърдостта на зърната.В случай,че са добре омекнали добавете дръжките от манголд и варете още 10 минути.Добевете солта, разбъркайте за 5 минути и свалете от огъня.Към топлата леща прибавете нарязаните на едро листа от манголд и разбъркайте. 

       Сервирайте ястието топло или студено, декорирано със сушени доматчета и да Ви е сладко !








Няма коментари:

Публикуване на коментар