КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

вторник, 22 април 2025 г.

Печена целина, морков и лук шалот / Roasted celery, carrot and shallots /

 


              Рядко купувам лук шалот, но е много крехък и вкусен. Подходящ е за използване както суров, така и печен или варен.Направих го печен в комбинация със стекове от целина и морков.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

1 голяма глава целина

2 големи моркова

1 опаковка лук шалот

сол на вкус

зехтин

нарязани орехи

хартия за печене


          Намажете със зехтин хартията за печене, която ще използвате.Почистете зеленчуците и ги нарежете във форми по желание. Коренът от целина го нарязах на кръгове, моркова на филийки по дължината, а шалота само обелих.

          Подредете зеленчуците в тавата, посолете и намажете със зехтин.Печете на 180 - 200 градуса до готовност. Преди да сервирате поръсете всяко кръгче целина със счукани или нарязани орехи и да Ви е сладко !






Няма коментари:

Публикуване на коментар