Рядко купувам лук шалот, но е много крехък и вкусен. Подходящ е за използване както суров, така и печен или варен.Направих го печен в комбинация със стекове от целина и морков.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
1 голяма глава целина
2 големи моркова
1 опаковка лук шалот
сол на вкус
зехтин
нарязани орехи
хартия за печене
Намажете със зехтин хартията за печене, която ще използвате.Почистете зеленчуците и ги нарежете във форми по желание. Коренът от целина го нарязах на кръгове, моркова на филийки по дължината, а шалота само обелих.
Подредете зеленчуците в тавата, посолете и намажете със зехтин.Печете на 180 - 200 градуса до готовност. Преди да сервирате поръсете всяко кръгче целина със счукани или нарязани орехи и да Ви е сладко !
Няма коментари:
Публикуване на коментар