КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

петък, 11 април 2025 г.

Гъби с лук в еър фрайър върху пюре от бял фасул / Mushrooms with onions in air fryer on white bean puree /

 


         За да приготвите пюре от бял фасул използвайте белен.По - лесно се пасира до еднородна смес без люспата. И по - бързо се сварява.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

2 порции :

250 грама бял фасул 

1 литър вода

2 с.л. сушени зеленчуци

1 - 2 с.л. ябълков оцет

струйка зехтин

ЗА  ГЪБИТЕ

250 грама печурки

1 с.л. зехтин

1 щипка сол

     За гарниране :  пресен джоджен

    Измийте фасула и го залейте с вода за 12 часа.Отцедете водата, измийте отново и залейте с 1 литър вода.Варете на умерен до тих огън до пълно омекване. Добавете солта и сушените зеленчуци към края на готвенето.Сварете от огъня и добавете струйка зехтин и 1 - 2 с.л. ябълков оцет. Разбъркайте енергично  или пасирайте в блендер до гладко пюре.

      Почистете гъбите с хартия, леко ги измийте и нарежете на филийки. Сложете в еър фрайъра, посолете и добавете зехтина. Наблюдавайте през 5 минути след като включите на програма " горещ въздух ". Преди да са готови още гъбите подгответе лука нарязан на порумесеци.Добавете и него и гответе още 5 - 6 минути.

          Поднесете пюрето от фасул гарнирано с гъбите и лука.Накрая поръсете с пресен джоджен и да Ви е сладко !












Няма коментари:

Публикуване на коментар