За да приготвите пюре от бял фасул използвайте белен.По - лесно се пасира до еднородна смес без люспата. И по - бързо се сварява.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
2 порции :
250 грама бял фасул
1 литър вода
2 с.л. сушени зеленчуци
1 - 2 с.л. ябълков оцет
струйка зехтин
ЗА ГЪБИТЕ :
250 грама печурки
1 с.л. зехтин
1 щипка сол
За гарниране : пресен джоджен
Измийте фасула и го залейте с вода за 12 часа.Отцедете водата, измийте отново и залейте с 1 литър вода.Варете на умерен до тих огън до пълно омекване. Добавете солта и сушените зеленчуци към края на готвенето.Сварете от огъня и добавете струйка зехтин и 1 - 2 с.л. ябълков оцет. Разбъркайте енергично или пасирайте в блендер до гладко пюре.
Почистете гъбите с хартия, леко ги измийте и нарежете на филийки. Сложете в еър фрайъра, посолете и добавете зехтина. Наблюдавайте през 5 минути след като включите на програма " горещ въздух ". Преди да са готови още гъбите подгответе лука нарязан на порумесеци.Добавете и него и гответе още 5 - 6 минути.
Поднесете пюрето от фасул гарнирано с гъбите и лука.Накрая поръсете с пресен джоджен и да Ви е сладко !
Няма коментари:
Публикуване на коментар