КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 21 април 2025 г.

Бонбони с бадемово брашно, какао, махлеб, кокосови стърготини, стафиди , фурми и брашно от ленено семе / Candies with almond flour, cocoa, mahleb, coconut flakes, raisins, dates and flaxseed flour /




ХРИСТОС  ВОСКРЕСЕ  ПРИЯТЕЛИ ! СВЕТЛИ И БЛЕГОСЛОВЕНИ  ПРАЗНИЧНИ ДНИ !


    Направих тези дребни бонбони с продуктите, които имах налични у дома.По предпочитания и вкус количеството им може да се намали или увеличи.Добавих и подправката Махлеб, която е типична за приготвяне на козунаци.За първи път я използвам, не бях я намирала до сега.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

50 - 60 грама бадемово брашно

5 - 6 с.л. с връх брашно от ленено семе

5 - 6 с.л. с връх кокосови стърготини

1 с.л. с връх какао

настъргана кора от 2 лимона

1 с.л. с връх махлеб

6  -7 фурми

3 - 4 с.л. предварително накиснати във вода стафиди

1 флакон течна ванилия на д - р Йоткер

1 с.л. вода

сок от 1 лимон

За овалване :  кокосови стърготини

    Първоначално се смесват сухите съставки и се разбъркват.Добавят се смлените фурми и стафиди и накрая течните съставки.Всичко се пасира до хомогенност в пасатор .С влажни ръце се правят малки топчета и се овалват в кокосови стърготини. Оставят се няколко часа в хладилник да стегнат.

     Тези бонбони могат да се съхранят в хладилник 5 - 6 дни в кугия с капак.

                  Приятен апетит !



 






Няма коментари:

Публикуване на коментар