КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

четвъртък, 2 юни 2016 г.

Лека зеленчукова супа с лобода / Light vegetable soup with Loboda /





       
         Преди години в градината ни засяхме градинска  лобода.Това растение се отглежда много лесно и се саморазсява всяка година.Използвам го редовно в салати, но понякога правя сармички и супи.Използвам го и в плънки за баници и пролетни омлети.
     Днешната супа е много лека, съвсем постна и може да се направи в различни варианти - с или без застройка, с добавка на сирене, варено яйце или сметана.
НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ ЗА СУПАТА :
1 - 2 шепи градинска лобода - листа
1 средно голям морков
2 стръка зелен лук
1/2 ч.ч. червени пиперки / от фризер /
зехтин
1 - 11/2 литра вода
щипка хималайска сол
1/2 връзка копър
1 - 11/2 с.л. ориз
     Нарежете всички зеленчуци на ситно - почистени и измити.Във вряща подсолена вода най - напред добавете морковите, след това лука и пиперките.На умерено силен огън оставете да поврат 5 - 7 минути.Добавете и измитият ориз и оставете на огъня за 15 - 20 минути.Пет минути преди да свалите от огъня добавете лободата и копъра.Оставете да поври на изключен котлон.Накрая при сервирането към всяка порция супа добавете струйка зехтин.
          Да ви е сладко !
















Няма коментари:

Публикуване на коментар