КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

петък, 24 юни 2016 г.

Салата с прясна зеленина и червен салатен боб / Salad with fresh greenery and red bean salad /



    С последната останала в хладилника зеленина направих вкусна салата.Комбинирах с готова консерва червен салатен боб и кромид лук.Получих вкусна и интересна салата, която спокойно може да послужи и като гарнитура, даже  основно ястие - лека, приятна и несравнимо вкусна.
НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :
1 консерва червен салатен боб - 420 гр. / нетно тегло 255 гр. /
1/2 глава червена саланова салата
1 малка главичка лук
листа живовляк
листа цикория
листа глухарче
магданоз и копър
тученица стръкове
маслини за украса
ДРЕСИНГ ЗА  ЗЕЛЕНАТА САЛАТА :
зехтин, балсамов оцет и щипка хималайска сол
  Най - напред нарежете лука на ситно и го довавете към отцедения червен салатен боб.Овкусете сместа със зехтин и балсамов оцет на вкус.
   Измийте, почистете и нарежете зеленината на тънки ивички.Овкусете с дресинга и разбъркайте.
   Сервирайте двете смеси в салатиера.Украсете с маслини / по желание /.
            Приятен апетит !











Вид салатна цикория





4 коментара:

  1. Ели, нямаш равна на салатите!Винаги колоритни и изненадващи!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Нати,
      наистина в нашия дом се приготвят много салати, които ни служат и като основни ястия.Всички сме фенове на салатите.
      Поздрави !

      Изтриване
  2. Прекрасен начин да почетеш празника на билките, Елена -
    разкошна комбинация, много свежест, колорит и вкус!
    Благодаря, поздрави за теб и хубаво лято!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дианка,
      в нашият дом билките са не само служещи за лечение растения, но и традиционно се употребяват в кухннята.Честит празник на всички именници !
      Поздрави !

      Изтриване