КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

сряда, 31 август 2016 г.

Плодов шейк с банани, боровинки и кактусова смокиня / Fruit smoothie with bananas, blueberries and cactus fig /




    За първи път използвам кактусова смокиня.Вече много пъти виждам този вид кактусов плод в търговските вериги, но едва сега се престраших да го пробвам.Консистенцията на плода е подобна на ягода, вътре в самата тъкан има едни дребни и твърди семенца.А вкусът е неутрален, затова с боровинки и банани се комбинира много добре.Наситеният аромат на боровинките допринесе за чудесен вкус.
НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ  ЗА ШЕЙКА :
150 гр. диви боровинки
3 банана
1 кактусова смокиня
вода
Измийте боровинките и ги поставете в блендер, нарежете и бананите и ги добавете към тях.Кактусовата смокиня на пипане изглежда гладка, но внимавайте.Обелете я много внимателно като се стараете да я хванете само с 2 пръста.По повърхността на този плод има остри и много фини, невидими власинки, които след това причиняват болка ако се впият в кожата.Отстраняват се лесно чрез леко поглаждане на кожата с обратната страна на ножа.
Внимателно нарежете кактусовият плод, запазете 2 кръгчета за украса, останалото смелете в блендера.Всички плодове заедно с 1 ч.ч. смелете до фино пюре.Консумирайте с удоволствие.
            Да ви е сладко !













4 коментара:

  1. Много свежо и ароматно предложение, Елена,
    изглеждам красиво, зареждащо, апетитно и интересно.
    Благодаря за новата серия чудесни рецепти, поздрави за теб, вдъхновен и успешен септември!

    ОтговорИзтриване
  2. Ели, и аз като теб за първи път наскоро опитах кактусова смокиня. Не съм изобщо очарована от вкуса, а какво да говоря за тези ужасно много на брой не семки, а направо костилчици. Купих цяла кутия, но трябва да ти кажа, че опитах само една, част от тях раздадох на познати, да опитат, а две-три сварих и пасирах, като минах през цедка, получи се много интересен цвят сок, който обаче не се сетих какво да направя веднага и след два дни престой в хладилника отиде в мивката:))
    Като изключа от тук този плод бих си пийнала с удоволствие от твоя шейк!

    ОтговорИзтриване
  3. Вълшебно, ароматно и питателно! Поздрави, Ели!

    ОтговорИзтриване
  4. Момичета,
    аз за първи път закупих този плод.Честно казано очаквах нещо по - приятно като вкус, не съм очарована.Но този шейк се получи много ароматен и вкусен.Боровинките подобриха много вкусовите качества на шейка.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване