КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

вторник, 6 септември 2016 г.

Орехово сирене с хранителна мая / Walnut cheese with nutritional yeast /




     От сурови орехови ядки можем да направим много вкусно веган сирене с хранителна мая.Сиренето е чудесно като добавка към салати, ястия , супи.
НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :
11/2 - 2 ч.ч. орехови ядки, накиснати във вода за 6 часа
сок от 1 лимон
2 с.л. хранителна мая
щипка хималайска сол - по желание
подправки - по желание
ЗА   ГАРНИРАНЕ :
пресни тиквички
няколко цвята от тиквичка
магданоз
див чесън
червен лук - тънки ленти
маслини стафидаки
зехтин
ябълков оцет
НАЧИН   НА  ПРИГОТВЯНЕ :
Смелете ядките в пасатор като използвате и водата от накисването им.Трябва да получите хомогенна и фина смес, която да ферментира на стайна температура 24 часа.След изтичане на времето добавете сока от лимона и оставете на стайна температура отново за 24 часа.
Отцедете сиренето през няколко ката марля в гевгир, добавете хранителната мая и хималайската сол / ако желаете / и хубаво разбъркайте.
Готовото сирене може да съхраните в хладилник в купа, покрита с капак.От полученото сирене направих вкусни крокети, с които украсих салата от пресни тиквички.
   Измийте и почистете няколко малки тиквички.С белачка за зеленчуци направете тънки ленти.Овкусете готовите телиатели с магданоз,цветове от тиквички / нарязяни или цели /, див чесън , щипка хималайска сол, зехтин и ябълков оцет.Готовата салата гарнирайте с маслини , цветове от див чесън, стрит с щипка сол червен лук.
            Приятен апетит !










Няма коментари:

Публикуване на коментар