КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 20 март 2017 г.

Суров енергиен десерт с тахан, орехи, кокосово масло и кленов сироп / Crude Energy dessert with tahini , walnuts, coconut and maple syrup /


   По време на пролетното и есенното равноденствие много хора имат проблеми със стомаха.Такива проблеми имам и аз и затова винаги използвам през тези периоди на годината сусамовия тахан.Този път го комбинирах и с други съставки, които допринасят за добро и леко храносмилане.Ако желаете накиснете във вода и смелете орехите.Аз ги поръсих отгоре.
  Всички съставки - кокосово масло, тахан, орехово масло и кленов сироп облекчават стомашни болки.Орехите могат да се приготвят и под формата на мляко за по - чувствителните стомаси.
Този десерт може да се използва цялогодишно при болки в стомаха, но периодично трябва да се приготвя с пресни орехи и тахан.

           НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

сусамов тахан - 100 - 150 грама
1 - 2 с.л. кокосово масло
кленов сироп - на вкус
орехи
   Най - напред смесете тахана с топеното на водна баня кокосово масло.Разбъркайте добре, добавете и кленовия сироп.Отново разбъркайте.Поднесете десерта наръсен с орехи.
        Да ви е сладко !



9 коментара:

  1. О, това звучи добре! Аз също понякога взимам сутрин по 1 лъжица тахан. Харесвам го ей така натурален дори, но в комбинация с други съставки, като например тези тук е още по-вкусен. Не съм го пробвала в такава комбинация, но предполагам, че е супер. Честита Пролет, Ели!

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесен пролетен десерт, Елена,
    звучи и изглежда вкусно, апетитно и много изкушаващо
    Благодаря,харесах идеята за кюфтенца от леща кълнове
    А днес - Честита пролет,
    слънчева, усмихната и вдъхновена!

    ОтговорИзтриване
  3. Изглежда супер вкусно, Ели. Дано е диетичен, няма да му простя:)

    ОтговорИзтриване
  4. Ето това много ще ми хареса. Чудесна идея ни поднасяш отново, Ели. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Много апетитно предложение, Ели! Напомняш ми да включвам по-често тахан в менюто си! Честита пролет, много усмивки и слънчево настроение! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  6. Момичета,
    таханът е много вкусен дори натурален, без добавки.Но през постите трябва повече хора да го употребяват.Има безброй комбинации.Скоро бях изненадана колко много хора все още не знаят как да го употребят.Чудесен е за стомаха и особено за жените, сусамовият тахан съдържа натурален калций.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  7. Чудсно предложение, Лени! майка ми го лапа с лъжици този тахан, заради костите! Чудно ми е, дали според теб тази смес не може да се модерира в някакви бонбонки?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да , Люси,
      тази смес може да се приготви и като бонбонки.Трябва обаче да се сгъсти като се добавят сушени плодове или различни по вид плодови брашна.Чудесни бонбони ще се получат.
      Поздрави !

      Изтриване
  8. Всяка сутрин ям тахан - обикновено в комбинация с кокосово масло, рожков, мед или пък със стафиди, банан ...всякакви кремчета стават:) Чудесен е за подрастващи:) Таханът е полезен с много неща и се радвам, че все повече хора си хапват от него:)

    ОтговорИзтриване