КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

неделя, 26 ноември 2017 г.

Салата с есенна зеленина / Salad with autumn foliage /




    Все още времето не е толкова студено, не е паднал първият сняг.Затова използвах момента да направя салата с последните зелени билки, полски треви  и салати в градината.Набрах това, което имаше и направих много вкусна и витаминозна салата.Имаме и парник, в него през цялата зима, дори и в най - студеното време има прясна зеленина - магданоз, зелен лук, копър, спанак и зелени салатки.А невенът, слезът, полският кострец, киселецът игликата все още ги има в градината.Прясната коприва, листата от глухарче, както и лападът също растат все още на воля.
   Наберете прясна зеленина по избор - използвах листа от глухарче, иглика, киселец, зелена салата, полски кострец, спанак, невен.Количествата на всеки вид зеленина е по избор и желание.Измийте, почистете и нарежете зеленината.Овкусете също с магданоз, зелен лук, зехтин и лимонов сок.Разбъркайте и посолете преди поднасяне.
     Да ви е сладко !















1 коментар:

  1. Страхотно предложение, Ели! Като дете, почти до 18, съм живяла в къща и това още ми е мечта. Така че благородно завиждам и за къщата, и за парника. Поздрави!

    ОтговорИзтриване