КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

четвъртък, 31 май 2018 г.

Пресни картофи с мащерка, каперси и кедрови ядки / Fresh potatoes with tyhime, capers and cedar nuts /



НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

1/2 кг. пресни картофи
3 с.л. мариновани каперси
1 глава червен лук
1/2 връзка прясна култивирана мащерка
1/2 връзка прясна дива мащерка
20 - 30 грама кедрови ядки
1 ч.л. сол
зехтин

       Измийте хубаво картофите без да ги белите.Залейте ги с 1 ч.ч. вода и ги варете след завирането на умерен огън.Добавете солта.Когато водата почти изври и картофите се разпукат леко добавете зехтина, ситно нарязаната мащерка и червен лук, каперсите и кедровите ядки.Разбъркайте още няколко пъти и сервирайте веднага след приготвянето.
       Чудесна гарнитура към сезонна салата, печени зеленчуци, риба или като самостоятелно ястие с настъргано сирене.
         Приятен  апетит !

Култивирана мащерка


Дива  мащерка













Няма коментари:

Публикуване на коментар