КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 21 май 2018 г.

Лаваш с плънка от задушен праз / Lavash with stuffed leeks stuffed /



     Все още имам запазен от зимата хубав праз лук.Именно с него направих плънка за да приготвя банички от лаваш.Бързо и лесно с различна плънка можете да приготвите закуска през почивните дни.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

1 пакет Лаваш - арменски тънък хляб
2 големи стръка праз лук
1 щипка сол
2 - 3 щипки сушена чубрица
растителна мазнина по избор

    Измийте и нарежете на тънки ивички праз лука.Задушете праза в мазнина и малко вода.Накрая посолете и подправете с чубрицата.Пръзът трябва да се задуши хубаво, да омекне и водата да изври напълно.Тази плънка е готова за пълнене на корите от лаваш.
    Всяка кора подгответе и без да я режете я намажете равномерно с плънката, но само едната половина.Прегънете на две и притиснете хубаво.С остър нож нарежете парчета - банички.
Така подготвените тестени банички запечете в леко намазнен грил - тиган или тиган за палачинки.Корите се запичат много бързо така,че внимавайте да не ги прегорите.
     Поднесете веднага докато са топли с чаша плодов сок или компот.Да ви е сладко !













2 коментара:

  1. Чудесни банички с лаваш, а праза как запазваш до сега?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много лесни и бързи са тези банички Веси.Празът цяла зима го държа в пясък в парника ни на село и се запазва до това време.Но вече има наченки да образува семе.
      Поздрави и успешен ден !

      Изтриване