КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

вторник, 1 май 2018 г.

Корени от глухарче с ориз, лимонов сок и магданоз / Root of dandelion with rice, lemon juice and parsley /




     Още едно вкусно предложение с корени от глухарче, които са много вкусни особено когато са пресни и набрани от влажни места.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

1.5 ч.ч. ориз / използвах Балдо /
1 ч.ч. корени от глухарче
4 ч.ч. вода
1/2 с.л. хималайска сол
зехтин
сок от 1 лимон

   
     Измийте в няколко води ориза докато водата стане бистра.Поставете  го в тенджера с дебело дъно, към него добавете корените от глухарче и врящата вода.Варете под капак на тих огън 20 - 25 минути.Водата трябва напълно да се поеме от ориза.Накрая добавете зехтин, лимонов сок , магданоз и сол.Оставете така още 5 минути и разбъркайте.Сервирайте веднага след приготвянето.
          Приятен  апетит !





2 коментара:

  1. Много вкусно, пролетно свежо и апетитно предложение, Елена,
    чудесни рецепти ни предлагаш, всеки път ме впечатляваш и изкушаваш с многообразието и креативността ти!
    Сърдечни поздрави и хубави празнични дни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дианка,
      корените , както и цялостното растение глухарче е много полезно.Особено пролетта трябва да включваме тези корени в менюто.Есента е също сезон за бране на глухарче - листа, цвят и корени.
      Поздрави и успешна нова седмица !

      Изтриване