КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

четвъртък, 31 май 2018 г.

Салца с чери домати, каперси, мащерка , червен лук и кедрови ядки / Cake with cherry tomatoes, capers, thyme, red onion and cedar nuts /





НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

1/2 кг. чери домати
1 глава червен лук
20 - 30 грама кедрови ядки
2 с.л. каперси
зехтин
1 щипка хималайска сол
1/2 вр. култивирана мащерка
1/2 вр. дива мащерка

          Измийте и нарежете на половинки чери доматите.Добавете към тях ситно нарязания червен лук, мащерка, каперси и кедрови ядки.Овкусете със сол и зехтин и хубаво разбъркайте.
Поднесете така или леко намачкайте предварително доматите.Салцата може да се направи и с едри розови домати, които е хубаво предварително да се нарежат на средно големи кубчета.
  Тази салца е идеална лятна добавка към задушен ориз, печени зеленчуци, риба, варени или печени картофи, сирене.
      Приятен  апетит !













Няма коментари:

Публикуване на коментар