КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

сряда, 21 август 2019 г.

Суров овесен бургер с италиански подправки / Raw oat burger with Italian spices /



     Суровият овес е лека и вкусна храна.Той може да се използва за хранене на малки деца и от него да се приготвят млека или теста за хлебчета.От суров белен овес се приготвят също така и кюфтета, бургери или малки кюфтенца .В тази рецепта използвах готов микс италиански подправки за овкусяване на предварително накиснат във вода белен овес.

НЕОБХОДИМИ   ПРОДУКТИ :

За една порция :

200 гр. белен суров овес
1 с.л. италиански подправки микс
1 склидка чесън
зехтин

За салата от зеленчуци :

1 зелена пиперка на ивички
1 червена пиперка на ивички
1 краставица  на полумесеци
3 домата / средна големина / на едри парчета
1 малка глава лук на ситно
    
     Накиснете във вода овеса за 6 часа.Отцедете през цедка и смелете в пасатор или машинка за мелене на месо.Овесът се смила добре обикновено само при едно мелене, но ако е необходимо и има несмлени твърди частици смелете два пъти.Овкусете с подправките и оформете на топка.Сплескайте с ръце така,че да получите хубав бургер.
       Поднесете поръсен със зехтин и зеленчукова салата.
                Да Ви е сладко !
       















Няма коментари:

Публикуване на коментар