КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

неделя, 8 септември 2019 г.

Бургер от кълнове на елда с подправки / Buckwheat burger with spices /




НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

250 гр. суха зелена елда
6 - 7 листа арабска мента
3 склидки чесън
1 щипка сол
1 щипка сух джоджен
струйка зехтин

За гарниране :   домат, листа арабска мента, 2 склидки ситно нарязан чесън

   Залейте елдата с вода за 6 часа, отлейте водата.Промийте хубаво зърната и оставете на стайна температура 24 - 36 часа докато покълне.Не навлажнявайте много зърната, леко сухи трябва да остават за да няма загниване.Смелете елдата в пасатор без добавка на вода.От тази смес в съчетание с подправки, чесън или лук можете да оформите кюфтета, хлебчета или бургери.Аз оформих бургери като добавих към сместа арабска мента, сол, джоджен, 1 склидка ситно нарязан чесън и струйка зехтин.
     Гарнирайте бургерите със зеленчуци по желание - пресни домати, краставици, тиквички.
          Приятен апетит !
















6 коментара:

  1. Много интересно предложение, Ели. Каква креативност проявяваш във всичките ти рецепти. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Кате,
    храненето с кълнове е по - различно от традиционното с готвени храни.Но суровата храна е доказала вече своето преимущество по отношение на борбата с много заболявания вкл. и рака.Но самият човек трябва да иска промяна.Ако не я желае не се постигат резултати и болестите за жалост продължават своето развитие в негативна посока.
    Това е едно предложение за тези, които трудно се настройват към нови храни.Направата на бургери и кюфтета от кълнове е лесна, бърза, а са много вкусни.
    Поздрави и усмихната и топла есен !

    ОтговорИзтриване
  3. Отново интересни предложния се мъдрят на твоята страничка, Лени!И аз се все повече се наглеждам на кълновете, пък и за щастие вече ги има в някои магазини, така че са по-достъпни! Поздрави и усмивки, мила!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Люси,
      кълновете наистина вече се предлагат в големите търговски вериги.Може и сама да си направиш у дома кълнове, никак не е трудно.А моите предложения ще ти помогнат за приложението им.
      Поздрави и усмивки !

      Изтриване
  4. Отговори
    1. Веси,
      правя бургери от кълнове и те добиват вкус на традиционната готвена храна, даже стават и по - вкусни, а са и много полезни .
      Поздрави !

      Изтриване