Червените пиперки за пълнене могат да се приготвят с различна плънка и да се консумират както сурови, така и запечени на фурна или варени в тенджера.Тези пиперки са подходящи също така и за сервиране на сурови сосове или студени супи особено ако всяка пиперка е с различен цвят.В червени пиперки с отрязани капачета можем да сервираме сос от авокадо, тиквичка и краставица, сос от жълти чери домати, куркума и тиквичка, сос от босилек с лимонов сок и зехтин, сос от червени пиперки и сушени домати.Така ще получим цветна и красива трапеза.
Вариантът, който предлагам днес е за пълнени пиперки с кълнове от елда и зеленчуци, с които разполагам в хладилника.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
кълнове от зелена елда
зеленчуци :
- тиквичка
- корен целина
- морков
- корен пащърнак
- магданоз
- тиква / сладък картоф / батат / / по желание /
Залейте зелената елда с вода за 1 - 2 часа и отцедете през цедка.Оставете зърната на стайна температура докато покълнат.Обикновено за 24 часа кълновете са готови.При нужда промийте зърната още веднъж докато се получат хубави и здрави кълнове.Почистете пиперките от семето като отрежете така,че да се образува капаче.Измийте пиперките и оставете да се отцедят от водата обърнати с дъното нагоре.
Нарежете почистената тиквичка на ситни кубчета, а моркова, целината, пащърнака настържете на средно или едро ренде, магданоза нарежете на ситно.Разбъркайте всички зеленчуци в купа с малко зехтин, лимонов сок и сол и напълнете с плънката пиперките.Похлупете всяка пиперка с предварително отрязано капаче и сервирайте веднага след приготвянето.
Приятен апетит !
Няма коментари:
Публикуване на коментар