КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

вторник, 7 март 2023 г.

Печена тиква, дюли и ябълки с петмез / сос / от рожкови и смлени ядки и семена / Roasted pumpkin, quinces and apples with molasses / sauce / carob and ground nuts and seeds /

 


       Тази тиква направих печена във фурната.Различна е заливката, която използвах.Бях закупила преди време от Турция сос / петмез / от рожкови и реших да го използвам за този десерт.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

1 голяма тиква цигулка

2 ябълки

2 дюли

100 мл. вода

сос / петмез / от рожкови

ситно смлени тиквено семе, белен слънчоглед, сусам и ленено семе / в равни части /

     Измиваме ябълките, срязваме на 4 и почистваме семето.По същия начин почистваме и дюлите.Тиквата измиваме, срязваме на кръгове и почистваме семето.Семенната част режем на 4 - 5 парчета.Печем плодовете върху хартия за печене.При нужда поливаме с малко вода за да омекнат дюлите и тиквата напълно.Когато плодовете са готови и леко запечени ги изваждаме и оставяме да изстинат.

     Сервираме плодовете в плато или чиния, поръсваме с ядките и семената и гарнираме с рожковия сос / петмез /.

             Приятен апетит !
















Няма коментари:

Публикуване на коментар