КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 27 март 2023 г.

Салата от бял фасул, домати и манголд / Salad of white beans, tomatoes and Swiss chard /

 


    Тази салата се приготвя много лесно и бързо.Сварявам фасула от предния ден.На следващия ден само сглобявам салатката.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

500 грама едър бял фасул за салата

1200 мл. вода

1 връзка манголд, почистен от дръжките

1 голям домат

сол на вкус

струйка зехтин

сок от 1 лимон

   Измийте хубаво фасула и го залейте с вода за 12 часа.След изтичане на времето отново измийте и залейте с водата.Варете след кипване на бавен огън до пълно омекване на зърната.При нужда долейте гореща вода.Когато фасула е добре омекнал, но не е разварен добавете солта. Оставете зърната напълно да изстинат.

  Почистете манголда от дръжките, измийте го и накъсайте с ръце или нарежете на ленрички.Доматът нарежете на парченца.Разбъркайте фааула, домата и манголда в купа.Сервирайте салатата поръсена с лимонов сок и струйка зехтин.

    Да Ви е сладко !








Няма коментари:

Публикуване на коментар