КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

събота, 8 юли 2023 г.

Постна яхния от жълт фасул и сушени домати / Lean stew of yellow beans and dried tomatoes /



НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

400 грама жълт фасул

1 глава кромид лук

1 стрък зелен лук

1 голям морков

7 - 8 сушени домата

3 с.л. сушени зеленчуци / кромид лук, морков, целина и пащърнак /

струйка зехтин

1 ч.л. сол

1 с.л. червен пипер

    Почистете в двата края фасула, измийте го и го нарежете на парчета.Морковът нарежете на тънки кръгчета, кромид лука на ивици, зеления лук на ситно.

  В мазнина и малко вода добавете зеленчуците без фасула и сушените домати.Добавете и сушените зеленчуци.Разбърквайте няколко минути и добавете фасула, солта и червения пипер.Отново разбърквайте 5 - 6 минути и залейте с вода до нивото на продуктите.Варете след завиране на слаб огън до пълно омекване на продуктите.Когато ястието остане с малко сос добавете сушените домати.Варете още 5 минути и свалете от огъня.

   Яхнията е вкусна леко топла или студена.

      Приятен апетит !





Няма коментари:

Публикуване на коментар