КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

неделя, 16 юли 2023 г.

Сьомга на пара с пресни билки и сос Авголемоно / Steamed salmon with fresh herbs and Augolemono sauce /

 





   Тази сьомга направих на пара с пресни билки и сос Авголемоно, който много обичам.Гарнирах със салата от зеленолистни и пресни домати.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

пресни котлети от сьомга по около 200 грама всяко според броя на порциите

пресни билки - риган, босилек, гръцки джоджен / мента /

сол

хартия за печене

За соса Авголемоно : равни части лимонов сок и зехтин

За салатата : готов микс зеленолистни, домати, копър, зехтин, ябълков оцет, сол

     Измийте котлетите от сьомга внимателно и ги поставете в тенджера за варене на пара върху хартия за печене.Варете на пара докато рибата промени цвета си и побелее.Внимателно прехвърлете с помощта на хартията за печене в плато за сервиране.Посолете и добавете пресни билки - листа от гръцка мента / джоджен / и италиански босилек и стръкчета пресен риган.

   Пригответе соса от равни части зехтин и лимонов сок / добре разбити / към рибата.Сервирайте с прясна салата и да Ви е сладко !









Няма коментари:

Публикуване на коментар