КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 14 август 2023 г.

Печени патладжани с тученица, копър и магданоз / Roasted eggplants with purslane, dill and parsley /

 


 НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

3 големи патладжана

1/2 връзка копър

1/2 връзка магданоз

1 шепа прясна тученица

сол на вкус

оцет на вкус

зехтин или олио на вкус

         Изпечете патладжаните цели  като предварително ги прободете тук - там с вилица или нож , за да не се пукат при печенето.Оставете ги да истинат и ги обелете.Скълцайте на ситно тученицата, магданоза , копъра и чесъна със сатърче.Добавете и скълцаните патладжани към тази смес.Разбъркайте със солта, оцета и мазнината и поднесете веднага след приготвянето.

                Приятен апетит !




Няма коментари:

Публикуване на коментар