КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 7 август 2023 г.

Печени зелени пиперки със сумак, домати и кромид лук / Roasted green peppers with sumac, tomatoes and onions /

 


        Лято е.Какво по - хубаво от печени зелени или червени пиперки.Приготвих ги със сумак, домати и кромид лук.


НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

10 - 15 зелени пиперки капия

1/2 глава стар кромид лук

1 домат

1 с.л. сумак

1 щипка сол

1 с.л. ябълков оцет

2 - 3 с.л. зехтин

     Измийте пиперките, подсушете ги и ги изпечете.Могат да се пекат във фурна, в чушкопек или на жар.Горещи ги поставяйте в съд с капак.Оставете да изстинат.Обелете и цепнете всяка пиперка по дължина.Леко посолете.

     Нарежете кромид лука на тънки ивички , леко посолете и намачкайте хубаво.Оставете така за 20 минути.Нарежете домата на полумесеци.

        В плато подредете пиперките.Отгоре доматите, върху тях кромид лука.Полейте със зехтин и ябълков оцет и поръсете обилно със сумак.

            Поднесете веднага след приготвянето  и да Ви е сладко !








Няма коментари:

Публикуване на коментар