КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

вторник, 15 август 2023 г.

Хумус по манастирски / hummus in monastery /

    




      За тази рецепта използвах готов микс от белен боб , зеленчуци и подправки.Може да се приготви и с домашни продукти , но е нужно фасула предварително да се накисне за 12 часа във вода.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

300 грама бял фасул с подправки

/ чесън, целина, черен пипер, кромид лук и морска сол /

1 литър студена вода

За гарниране : 1 глава кромид бял лук, 3 сушени домата, джоджен / гръцка мента /, 50 мл. вода, струйка олио

   Сварих фасула по указанията на опаковката.В тенджера поставих 1 литър студена вода, загрях до кипене и изсипах съдържанието на опаковката.Намалих огъня до минимум и варих 50 - 60 минути от момента на завиране.Оставих за 10 - 15  минути да изстине и пасирах с пасатор.

   В мазнина и малко вода добавих нарязания на ивици кромид лук и задуших на тих огън до готовност.Гарнирах хумуса с лука, сушени домати и джоджен / гръцка мента /.

                 Приятен апетит !










Няма коментари:

Публикуване на коментар