КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

събота, 6 януари 2024 г.

Пастет от извара или крема сирене / Cottage cheese or cream cheese pate /

 


     ЧЕСТИТ ПРАЗНИК КРЪЩЕНИЕ ГОСПОДНЕ ПРИЯТЕЛИ ! ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ ! СЪС ЗДРАВЕ ДА СИ НОСЯТ ИМЕТО !

    Тази разядка направих по рецептата на Донка Зарева от книгата " Сезонна кухня ". Използвах козе крема сирене вместо извара. Промених малко рецептата като използвах 2 цвята крема сирене - без подправки и с червен пипер.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

250 грама крема сирене

3 - 4 с.л. олио или зехтин

1/2 ч.л. смес сладък и пушен червен пипер

2 скилидки пасиран чесън

СМЕС БЕЗ ПОДПРАВКИ :

150 грама крема сирене

3 ч.л. олио или зехтин


За декорация : листа зелена салата, орехови ядки, маслина, черен пипер

   Смесете олиото / зехтина / с червения пипер, хубаво разбъркайте и добавете крема сиренето.Разбийте сместа до пухкав крем заедно с чесъна. Разбийте крема сиренето с олиото / зехтина / за втората смес до пухкав крем.

   В плато оформете бялата смес като коремче на таралежа.Отгоре насипете сместа с червения пипер.Оформете тялото на таралежчето и лицето.Зрънца черен пипер използвайте за очички, маслина - за муцунка.Орехови ядки набодете като бодли. 

    Нарежете на тънки ивички зелената салатка и декорирайте " полянката " около таралежа.Като зеленина може да се използват и нарязани на ивички печени зелени пиперки.

      Приятен апетит !





   


Няма коментари:

Публикуване на коментар