КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

вторник, 23 януари 2024 г.

Десерт от печена тиква със сироп от арония и смлян шам - фъстък / Dessert of roasted pumpkin with chokeberry syrup and ground pistachios - peanut /

 


      Винаги пека тиквата без захар.Тиквите цигулки печени без захар придобиват чудесна естествена сладост.Другите сортове не са толкова сладки и могат да се гарнират по различни начини.В случая използвах сок от арония и смлян шам - фъстък.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

1 жълта тиква

1/2 ч.ч. вода

хартия за печене

За гарниране : сок от арония, смлян шам - фъстък

    Измийте хубаво тиквата, обелете и нарежете на малки парченца.Сложете я в тава върху хартия за печене .Поставете в предверително загрята фурна и печете 20 минути.Добавете водата като напръскате тиквата навсякъде и продължете печенето.Парченцата трябва да омекнат и да придобият лек загар.Водата трябва напълно да изври.Изключете фурната и оставете тиквата да изстине напълно.

    С тази тиква гарнирах парче сирене МАНУРИ.Останалото количество приготвих за десерт.Тук - там напръсках с домашен сок от арония.Скоро закупих смлян шам - фъстък за гарниране на баклава от турски магазин и реших да поръся с него тиквата.

       Приятен апетит !








Няма коментари:

Публикуване на коментар