КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 29 септември 2025 г.

Десерт със смокини и паста от кашу / Dessert with figs and cashew paste /

 


           Все още има пресни смокини, които са прекрасни за приготвяне на плодови десерти. Тук реших да комбинирам сладостта на смокинята с леката сладост на кашуто, тахан и боровинки в един лесен и вкусен десерт.Бърз за приготвяне и много ефектен.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

пресни смокини

100 грама кашу

сок от 1 лимон

1 - 2 с.л. сусамов тахан

плодчета сини боровинки

микс смлени семена за поръсване / лен, сусам, белен слънчотлед и тиквено семе /

   Залейте кашуто с вода за 6 часа, измийте го след това и смелете в блендер заедно със сока от лимона. Съхранете в хладилник.

    Измийте смокините и отрежете дръжчиците им. Направете разрез на всяка смокиня и напълнете с пастата от кашу.Отгоре поставете по 1 боровинка. Напръскайте десерта с капки течен тахан и поръсете със смлени микс семена.

           Да Ви е сладко !








Няма коментари:

Публикуване на коментар