КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

сряда, 11 февруари 2015 г.

Натурални бургери от моркови, копър и сусам / Natural burgers carrot, fennel and sesame /



    Много обичам през зимата да правя бургери от кореноплоди.Морковът заема централно място, наред с пащърнака, целината и цвеклото.Предлагам ви една примерна рецепта, която може спокойно да се разнообрази с различни ядки, друг вид кореноплод или смлени семена.
НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ : моркови, пащърнак, копър, сусам, зехтин, хималайска сол ;
Количествата на продуктите са според броя на порциите и предпочитанието на всеки - кой продукт да преобладава.Най - много трябва да са морковите, пащърнака, а по - малко копъра.Семената могат да бъдат разнообразни - сусам, ленено семе, тиквени или слънчогледови семки.Смелете ги в пасатор или кафемелачка.
Кореноплодите трябва да се настържат на ситното ренде, копъра - да се смели или нареже много на ситно.След овкусяване с малко зехтин и хималайска сол се правят големи бургери - кюфтета.Гарнират се с продукти по желание.Аз съм използвала маслини, кълнове от люцерна, чеснова паста , но може да се гарнират с джинджифил.Ето рецептите за пастата и джинджифила :
http://naturalnakuhnia.blogspot.com/2015/02/blog-post_86.html
http://naturalnakuhnia.blogspot.com/2015/02/blog-post.html
   Да ви е сладко !



Смилане  на сусама - на прах в кафемелачка













Няма коментари:

Публикуване на коментар