КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 2 февруари 2015 г.

Паста от чесън, целина, зехтин и ябълков оцет / Paste of garlic, celery, olive oil and apple cider vinegar /



  Често през зимния сезон използвам чесън.Правя пасти, сосове, различни разядки.Чесънът има много добри антивирусни свойства и е едно от най - добрите средства за предпазване от грип.
ЗА  ТАЗИ  РЕЦЕПТА СА НЕОБХОДИМИ : чесън, целина - зелените листа, зехтин, ябълков оцет, хималайска сол ; количествата на продуктите зависят от количеството паста, което желаете да приготвите.
Обелете и измийте склидките чесън.Нарежете ги на тънки филийки и заедно с щипка сол счукайте в дървена гаванка.Трябва да получите много фина паста при счукване на чесъна / може да се смели и в пасатор / .Започнете да добавяте по малко зехтин  и ябълков оцет и продължавайте да бъркате.Измийте, нарежете на едро и смелете в пасатор зелените листа на целината.Смелете фино докато получите пюре.Добавете към чесъна и разбъркайте.Ако е необходимо добавете още хималайска сол, ябълков оцет или зехтин.Пастата можете да оставите по - гъста и да гарнирате с нея различни ястия или да разредите с оцет и да получите сос за заливка на салати.










Няма коментари:

Публикуване на коментар