КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 4 май 2015 г.

Студена супа от домати, зелен лук, живовляк и детелина / Cold soup of tomatoes , green onions , plantain and clover /



   С последните домати, замразени във фризер приготвих студена супа използвайки наличната в градината ни зеленина.В този случай към 1 литър размразен доматен сок добавих пресни и ситно нарязани - живовляк / листа /, зелен лук, магданоз и детелина / листа /.Количеството на зеленината е според желанието и вкуса.При сервирането овкусих супата със зехтин и хималайска сол.
      Да ви е сладко !












2 коментара:

  1. Много обичам първите две съставки, вторите не съм опитвала ;) . През зимата си правим салата от консервирани домати с лук, предполагам е близко до вкуса, всъщност никога не съм яла замразено-размразени домати. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Теди,
      консервираните домати имат много по различен вкус от суровите и замразени домати под формата на доматен сок.Писала съм много за топлинно - обработените домати.Те съдържат много оксалова киселина и затова са причина много болни със заболявания на стомаха, червата и черния дроб да не могат да ги приемат.Но замразените домати във фризер - доматения сок има вкус на сурови, току - що набрани домати.Живовлякът и детелината са едни от най - често използваните от мен растения, които се срещат навсякъде.
      Поздрави !

      Изтриване