КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

неделя, 14 февруари 2016 г.

Картофена салата с репички, червен лук и магданоз / Potato salad with radishes, red onion and parsley /



     Почти през цялата година на пазара можем да открием пресни репички.И т.к. голяма част от хората не могат да ги консумират поради различни здравословни проблеми ето един начин за тяхната безопасна за стомаха и червата употреба.
НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ  ЗА  САЛАТАТА :
500 - 800 кг. картофи, сварени и нарязани
1/2 глава червен лук, нарязан на тънки шайби
1/2 връзка магданоз, нарязан на ситно
1 връзка репички, нарязани на тънки ивички
зехтин
хималайска сол на вкус
сок от 1 лимон
Всички продукти за салатата се разбъркват в голяма купа.Салатата се сервира няколко часа след като е приготвена за да се овкуси добре.
           Приятен  апетит !







6 коментара:

  1. Ели, много хубава салата! Ако се комбинира със сварени картофи, суровите репички не дразнят стомаха, правилно ли съм разбрала? Слънчева и усмихната седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да Теди,
      правилно си разбрала.Всички видове ряпа и репички могат да създадат някакъв проблем.Обикновено от всеки вид ряпа може да се използва само сокът, но е хубаво репичките да се използват цялостно.И това е едно предложение за всички, които имат този проблем.
      Поздрави !

      Изтриване
  2. Лени, напоследък точно това вечерям...идеалната засищаща и вкусна салата. А с киселкото от лимона или оцет, винаги става много свежо! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Така е Люси,
    при мен употребата на картофи е по принуда, защото имам проблеми със стомаха.И вече ми поомръзнаха , но няма как.Затова разнообразих класическата картофена салата.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  4. Ели, много ти е хубава салатката, ще си направя непременно.
    Съчувствам за стомашните проблеми, много са упорити, за жалост ги изпитах и аз на гърба си, никак не е приятно да се съобразяваш какво да хапваш...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Веси,
      не е приятно, но се налага и няма как.А и идва пролет - сезонът, в който тези проблеми се засилват.Тази салатка направих по принуда, бях купила вече репички и изведнъж проблем със стомаха.И измислих тази салата за да мога да ги оползотворя пълноценно.
      Поздрави !

      Изтриване