КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

неделя, 14 февруари 2016 г.

Суров плодов крем от мандарини, кокосов орех, банани и авокадо / Crude fruit cream mandarin, coconut, banana and avocado /




    През почивните дни направих този плодов крем, който украсих с половинки ягоди, които закупих.Ягодите нямаха този вкус, който познавам консумирайки моите домашни, набрани от градината ни ягоди.Но ги използвах само за украса.И т.к. авокадото няма запомнящ се вкус го комбинирах с тези плодове, за да получа един прекрасен по вкус и консистенция крем.
НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ  ЗА  КРЕМА :
1 кокосов орех
2 банана
1 авокадо + сок от 1/2 лимон
5 - 6 мандарини
4 ягоди за украса
2 - 3 с.л. мед
вода
Кокосовият орех трябва да отворим бързо и лесно.Всеки кокосов орех има три " очи " / петна / и когато го закупуваме трябва да проверим какво е състоянието на " очите ".Те трябва да са с прекрасен външен вид.Ако орехът е много престоял едно от очите вече е почти с нарушена външна стена, понякога по него има и лек мухал.Вземете орехът, който ще закупите и го разтръскайте силно, за да проверите има ли в него кокосово мляко.
Най - напред оглеждаме " очите " и с остър нож или шило пробиваме едно от тях / двете са напълно твърди , а едното е по - меко от останалите /.След като пробием ореха започваме енергично да го разтръскваме, за да се оттече кокосовото мляко.След това удряме 2 - 3 пъти леко с чук за да отворим кокосовият орех.Трябва с малко ножче да отстраним кората и кафявата твърда обвивка от кокосовото месо, така,че да получим само твърдата бяла част.Тази бяла част всъщност е кокосовото месо, което трябва да смелим в пасотор.Смиламе бялата част, която предварително сме нарязали на ситно в пасатора, добавяме и прецеденото кокосово мляко..
Останалите плодове почистваме и нарязваме.Авокадото обелваме, изваждаме костилката и нарязваме.Потопяваме парченцата авокадо в сок от 1/2 лимон, за да не потъмняват.
Всички плодове поставяме в блендера и пасираме с малко вода докато получим фин и нежен крем.От тази доза плодове се получават 4 порции крем.Украсете крема с желани от вас плодове.В случая съм използвала половинки ягоди.
         Приятен апетит !














2 коментара:

  1. Веси,
    свикнах да правя подобни кремове и вече сме отвикнали от класическите - с нишесте.Много вкусен крем се получи.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване