КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

сряда, 3 февруари 2016 г.

Студена супа от домати, коприва, орехи, каперси и червен лук / Cold tomato soup, nettle, walnuts, capers and red onion /



   Винаги съхранявам доматен сок във фризера за студени супи.При нужда размразявам сока и много бързо приготвям студена супа.Тази доматена супа е комбинация от смляна прясна коприва, която скоро закупих , каперси, червен лук и орехи.
НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ  ЗА  СУПАТА : 
1 литър суров доматен  сок
250 гр. сурова коприва, измита и смляна в пасатор
1 шепа смлени орехи
6 - 8 едри каперси, нарязани на кръгчета
зехтин
 кръгчета червен лук
щипка хималайска сол
Всички продукти за супата поставете в голяма купа и разбъркайте.При сервиране украсете по желание и добавете струйка зехтин.
       Приятен апетит !






4 коментара:

  1. Лени, не е тайна, че не съм по този тип ястия, но все пак винаги успяваш да ми предизвикаш апетита. Много интересни, свежи и полезни ястия! Благодаря, е ги споделяш!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Люси,
      всичко е въпрос на нагласа, на придобиване на навици и промяна на вкуса.Но за да имаме здраве понякога се налага да променим начинът си на хранене в някои направления.
      Поздрави !

      Изтриване
  2. Фен съм ба твоите предложения, Елена,
    много интересни съчетания, свежи идеи и здравословни рецепти ...
    Поздрави за теб и благодаря!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дианка,
      вярно е, че аз приготвям по - възможно най - простият и лесен начин храната си.Научих се да правя това с времето, защото имам и здравословен проблем със стомаха.Това е една простичка и здравословна супа за хората ценящи тази храна.
      Поздрави !

      Изтриване