КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 22 февруари 2016 г.

Крем от тиква, орехи, кокосови стърготини, канела и мед / Cream of pumpkin, walnuts, coconut, cinnamon and honey /



    През почивните дни реших да направя вкусен крем с тиква.Изпекох на фурна една тиква без захар.Само малко вода добавих при печенето и оставих така докато напълно изври.След изстиването на тиквата в блендера поставих още 1 ч.ч . смлени орехи, 1/2 ч.ч . кокосови стърготини, 1 равна с.л. канела, мед - 3 - 4 с.л., вода от накисването на ядки / бадеми , орехи / - 2 ч.ч.
   Всичко пасирах до получаването на гладък и фин крем.Много ароматен и вкусен тиквен крем се получи. 
     Приятен апетит !







5 коментара:

  1. Допадна ми комбинацията, Ели! Кокосът и тиквата добре си другаруват:). Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Правя нещо подобно, но за кокосови стърготини не съм се сетила. Много вкусен крем се получава.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Момичета,
    спонтанно ми хрумна да направя този крем и кокосовите стърготини му придадоха чудесен вкус.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  4. А защо водата от изкиснатите ядки? Нали тя съдържа освободените инхибитори.. или греша.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей Рекс,
      не грешиш, такава информация по отношение накисването на ядките съществува.Но аз забелязах,че именно в тази вода от накисването се съдържа йод, той се отделя с водата.А именно той е полезен, именно той лекува.Затова аз винаги използвам и водата от накисването на ядките.При приготвянето на ликьор от зелени орехчета именно йодът е полезната съставка.Така,че според мен е по - добре всеки сам да прецени, да не се доверява на различна информация, а да действа както прецени за добре.По принцип ядките трябва да се употребят цели и ненакиснати.Така ги е дал Господ.Но човек е склонен да преработва храната до неузнаваемост.Накиснатите ядки се усвояват малко по - лесно, но който има стомашно чревни проблеми трябва винаги да внимава.
      Поздрави !

      Изтриване