КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 4 декември 2017 г.

Крем - сирене от кашу, суров слънчоглед и хранителна мая / Cream - cashew cheese , raw sunflower and food yeast /



   Беленият слънчоглед за разлика от кашуто може да се намери на изгодна цена.Комбинирах слънчоглед  и кашу и получих много вкусно сирене, което може да се използва като добавка към ястия, салати и гарнитури.Ако нямате кашу можете да ползвате бадеми или други ядки.


НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

100  гр. сурово кашу
100 гр. суров белен слънчоглед
сок от 1 лимон
1  - 2 ч.л. с връх хранителна мая

    Залейте с вода кашуто и беления слънчоглед в отделни съдове за 4 - 6 часа.Смелете ги като добавите и част от водата , с която сте ги накиснали.Трябва да получите хубав бял хомогенен крем.Оставете на стайна температура 24 часа.След това добавете сока от лимона и оставете на стайна температура още 24 часа.Отцедете след това през марля или тензух получената суроватка.Поставете сиренето в съд, добавете хранителната мая и хубаво разбъркайте.Сиренето е готово за консумация.Съхранете го в хладилник в кутия със затворен капак.
     Приятен  апетит !






4 коментара:

  1. Чудесна идея за добавяне на слънчогледовите семена към крем сиренето, предполагам, че добавят още по-хубав нюанс във вкуса -
    благодаря ти, Елена!
    А днес и честит ден на Свети Николай Мирликийски Чудотворец!
    Сърдечни пожелания за здраве, късмет и успехи,
    много радост,мир и светлина,и негова закрила!
    Хубав празник!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти от сърце Дианка.Да, беленият слънчоглед добавя още по - добра нотка към вкуса на сиренето, освен това е много по - евтин като цена.Белен слънчоглед и кашу е наистина една много добра комбинация.
      Поздрави !

      Изтриване
  2. Ха, интересно, чак невероятно!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Веси,
      крем - сирената от ядки са чудесни заместители на млечните продукти през постите.А биленият слънчоглед и кашуто се допълват идеално.
      Поздрави !

      Изтриване